Hírek

2022. 07. 06., Szerda, 11:32 EESZT- Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) Magyarország egész területén összekapcsolja egymással a közfinanszírozott és a magánegészségügyi ellátókat – a kórházi-, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást –, a gyógyszertárakat és a lakosságot. Az így megosztott betegadatok pedig elősegítik a gyorsabb, pontosabb diagnózist és a célzottabb terápiát.

Jogosultak köre

Az EESZT Lakossági Portálján (eeszt.gov.hu) – ügyfélkapus azonosítást és TAJ-szám megadását követően – bárki megtekintheti a saját egészségügyi adatait, vagyis a felírt receptjeit, zárójelentéseit, laborleleteit, teszteredményeit és minden az egészségügyi ellátása során készült dokumentumait. Értesítést kérhet arról is, ha új dokumentumot – beutalót, vényt, laboreredményt, vagy egyéb egészségügyi dokumentációt – töltöttek fel. A rendszer használata egyszerű, segítségével nyomon követhető az is, hogy mikor, melyik orvos tekintette meg az adatait.

Mit kell tennie

Az oldal tetején található "Ügyintézés indítása" gombra kattintva, ügyfélkapus azonosítást követően adja meg TAJ-számát a belépéshez.

Az EESZT felületén nyomon követheti a saját ellátásának menetét, bármikor megtekintheti az összes Önnek felírt receptet, beutalót, és az eProfil adatokat, melyek az Önre jellemző soha vagy csak nagyon ritkán változó adatokat összesíti, hogy sürgősségi ellátás esetén minél hamarabb a kezelőorvosa rendelkezésére álljanak ezek. Ezen a felületen bármikor szabályozhatja a digitális önrendelkezés keretén belül, hogy ki férhessen hozzá az Ön adataihoz.

Fizetési kötelezettség

A szolgáltatás használata illetékmentes.

forrás: https://magyarorszag.hu/szuf_ugyleiras?id=ea2a2237-88b0-4da4-8b4a-88ade910413a&_n=%2Ceeszt-_elektronikus_egeszsegugyi_szolgaltatasi_ter

Utolsó módosítás dátuma: 2024. 04. 25. 00:21

up