Hirdetmények

2020. 05. 06., Szerda, 07:23 Reprezentatív felmérés a koronavírus fertőzöttségről

Tisztelt Jegyző Úr!

Az új koronavírus-járvány, amely rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

Ezúton tájékoztatom, hogy Somogymeggyes település bekerült a mintába, így az Ön településén élők közül 24 előre kiválasztott személyt kérünk, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton.

A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk többek között a kockázati tényezőkről.

A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.

A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégezzük a szűrést.

Kérem segítségét, hogy a településen kijelölt személyek minél nagyobb számban vegyenek részt a szűrésen. Segítse a kutatást és a járvány elleni küzdelmet azzal, hogy a helyileg szokásos módon (helyi lap, települési honlap stb.) tájékoztassa a településen élőket a tesztelés és a részvétel fontosságáról.

Köszönöm támogatását, mellyel segít a vírus elleni küzdelemben, a járvány leküzdésében és hozzájárul a vírus elleni kutatás sikeréhez!

2020. május 4.

 

Prof. Dr. Merkely Béla,

a Semmelweis Egyetem rektora

0?ui=2&ik=5b58a94c27&attid=0.3&permmsgid=msg-f:1665853629130584338&th=171e4d0cb41fb112&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-RXSGtYEe8drY3eDOKlbY6r3zejFuyw3QckYgkOBjq__AbcEcWeN4C1MdP8tE5qhSar6mDh9siTcwBAtvqHcIzP4RyWMhGCSa9YdWA93DAaDOqq8JR8mN6waQ&disp=emb

Kérdéseit az alábbi elérhetőségeinken szívesen megválaszoljuk:

virusteszt@ksh.hu, 06-80-200-766, 4-es almenü, ingyenesen hívható zöld szám

Adatkezelési tájékoztatónk elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/huncover

A kutatást a Tudományos és Kutatásetikai Bizottság a IV/4060-3/2020/EKU ügyiratszámú engedélyével hagyta jóvá.

Vírustesztvirusteszt@ksh.hu
www.ksh.hu

Utolsó módosítás dátuma: 2024. 05. 29. 01:07

up