Hirdetmények

2020. 05. 06., Szerda, 07:31 Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

Tájékoztatni szeretnénk, hogy megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve. A Magyar Turisztikai Ügynökség a kézikönyv összeállításával a turizmusban érdekelt, jelentős vendégforgalmú szálláshelyek, vendéglátóipari egységek, attrakciók es szolgáltatók munkáját szeretné segíteni az újranyitáshoz kapcsolódóan, alapul véve az üzemeltetés során fontosnak tartott szempontokat.

A turizmus fokozatos újraindításával a szálláshelyeken, a vendéglátóipari egységekben, és a különböző attrakcióknál naponta ismét egyre nagyobb számú vendég fordul meg a világ minden részéről, akik igénybe veszik a kínált szolgáltatásokat, kapcsolatba kerülnek a kiszolgáló személyzettel, a többi vendéggel. Ezért mind a munkatársak, mind pedig a vendégek szempontjából összegyűjtötték azon szempontokat, melyek a legfontosabbak lehetnek, hogy a fertőzés tovább terjedését megakadályozva, mégis megfelelő színvonalú szolgáltatást tudjanak nyújtani, és a vendégélmény is, az adott körülmények között, a legteljesebb legyen.

A dokumentum összefoglalja a főbb tudnivalókat a koronavírusról, valamint bemutatja az újranyitáshoz szükséges legfontosabb teendőket, amellyel biztonságos és élhető környezet teremthető mind a munkatársak, mind a vendégek számára. Ez a dokumentum nem kötelező jellegű szabályok felállítását célozza. A vendégeket fogadó vagy kiszolgáló helyszínek mindegyikén a szolgáltatás jellegéből fakadó speciális szempont- és előírás rendszer érvényes, működésüket hatályos jogszabályok mellett végzik, szabályozott körülmények között. A javasolt intézkedések felsorolása segítséget nyújthat Mindenkinek, de a hatályos – és a veszélyhelyzetre tekintettel rendszeresen felülvizsgált – közegészségügyi, higiénés és egyéb hatósági rendeletek, szabályzókat természetesen nem írja felül, nem előzi meg. A kézikönyvet folyamatosan frissítik.

A „Covid-19 kézikönyv szálláshelyek és vendéglátóipari egységek részére”, valamint a „Covid-19 kézikönyv attrakciók üzemeltetői és szolgáltatók részére” című kiadványok az alábbi oldalon érhetőek el:

https://mtu.gov.hu/cikkek/megjelent-a-magyar-turisztikai-ugynokseg-covid-kezikonyve-1615

forrás: 

Vanyúr Arnold

tanácsadó
Nemzeti Programok Igazgatóság

Közép- és Dél-dunántúli Térség

Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.

7621 Pécs, Széchenyi tér 9., I. emelet

 

 

Mobil: +36 30 261-1537

E-mail: vanyur.arnold@szpi.hu

Utolsó módosítás dátuma: 2024. 05. 29. 01:07

up