Hírek

2020. 10. 19., Hétfő, 09:43 Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program, a gyermekes családok felújítási költségeit is támogatja kormány

Átvállalja az állam a legalább egy gyermeket nevelő családoktól az otthonuk felújítási költségeinek felét, legfeljebb hárommillió forintig. A családokért felelős tárca nélküli miniszter tájékoztatójából kiderült az is, hogy a felújítási támogatás igénylésének nem feltétele - igaz, nem is kizáró eleme -, hogy a család éljen a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) lehetőségével. Ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is.

Bármilyen felújítási formára felhasználható a támogatás, legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

A részletszabályok kidolgozása még néhány hetet igénybe vesz, de érdemes mielőbb megállapodni a felújítást vállaló szakemberekkel, mivel feltehetően sokan kívánnak majd élni a lehetőséggel.

A kormány célja, hogy Magyarországon minden gyereket váró vagy nevelő családnak legyen biztos tető a feje felett, és azt szeretnék, ha mindenkinek könnyebb lenne gyermeket vállalni. Ezért vezették be öt évvel ezelőtt az otthonteremtési programot, amit folyamatosan bővítenek.

Forrás: https://kormany.hu/hirek/akar-harommillio-forint-a-csaladosoknak-lakasfelujitasra

Utolsó módosítás dátuma: 2024. 03. 29. 00:49

up