Hírek

2020. 12. 09., Szerda, 08:18 Stipendium Peregrinum: várják a jelentkezőket

Továbbra is várják a jelentkezéseket a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramra, amely a kivételesen tehetséges fiatalok külföldi felvételi eljárását támogatja – közölte a Nemzeti Tehetség Központ az MTI-vel.

A közlemény szerint a program a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét támogatja a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre. A pályázatra a jelentkezéseket 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig várják. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre.

November 3-án második alkalommal hirdette meg a Nemzeti Tehetség Központ a Stipendium Peregrinum ösztöndíj pályázatát a családokért felelős miniszter támogatásával. A pályázat benyújtásának határideje első körben november 17-én járt le. Az első benyújtási határidőig összesen 21 pályázat érkezett, és ebből 17 pályázatot talált szakmailag támogatandónak a bírálóbizottság.

Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetőjét idézve a közleményben azt írták: szeretnénk, ha minél többen értesülnének az ösztöndíj lehetőségéről. Habár aktuálisan online oktatás van a közép- és felsőoktatási intézményekben, az ösztöndíj segítséget és egyben lehetőséget ad azon fiataloknak, akik a legrangosabb külföldi egyetemeken szeretnének tanulni, és a céljuk, hogy a megszerzett tudást később Magyarországon hasznosítsák.

Az ösztöndíjprogram részteleiről, és kibővített támogatási lehetőségeiről bővebb információ  https://nemzetitehetsegkozpont.hu/stipendium-peregrinum/ oldalán érhető el »

forrás: https://www.onkormanyzatiklub.hu/palyazatok/16507-stipendium-peregrinum-varjak-a-jelentkezoket


up