Hírek

2018. 10. 24., Szerda, 13:13 Novemberben újraindul az Otthon melege program

Novemberben újraindul az Otthon melege program, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, az új kiírással a Kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A program célja, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez. Három kategóriát különít el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a program meghirdetésekor. Az A+ kategóriában háztartásonként 25 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig  45 ezer forint támogatásra lehet pályázni. Az előzetes számítások szerint attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető.

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban november 5. és 19. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun a rendelkezési keret kimerüléséig. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tavalyi 600 millió forintos induló támogatási összeget, a tavalyi érdeklődése és a felhasznált összegek nagyságrendjére tekintettel kétmilliárd forintra emelte.

A pályázati felhívás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok az alábbi linken érhetőek el:

https://hgcs2017.nfsi.hu/?fbclid=IwAR3mZ61CQNvBUTsIE omP4Axrwy4lxFGYRkLKzBSFetCaBeNFVZxjZV3-KM

Utolsó módosítás dátuma: 2024. 04. 25. 00:21

up