Hírek

2021. 04. 29., Csütörtök, 07:26 Elérhetővé vált a kapcsolati erőszak áldozatait segítő mobilalkalmazás

2021. 04. 27. napjától elérhető a legnagyobb mobil applikációs áruházakban a Vodafone Magyarország Alapítvány legújabb innovációja, a kapcsolati erőszak áldozatait segítő Bright Sky HU mobilalkalmazás, melynek fejlesztésében az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Közszolgáltatásokért Felelős Helyettes Államtitkárság is közreműködött.

Az applikáció nemcsak a bántalmazó kapcsolatban élők számára jelenthet hatékony segítséget, hanem a közvetlen környezetük számára is hasznos információkat ad a segítségnyújtásról. Az alkalmazásban a kapcsolati erőszak felismerését, illetve az abból való kilépést segítő edukációs tartalmak mellett megtalálhatók az országos és regionális segítő szervezetek közvetlen elérhetőségei is. Az érintettek az applikációban az országos segélyvonalak és a témában jártas segítő szervezetek elérhetőségei között az Áldozatsegítő Központokat is megtalálják, melyek jelenleg országosan 6 nagyvárosban nyújtanak anyagi, pszichológiai vagy jogi támogatást a párkapcsolati erőszak áldozatai számára.

 „Az Igazságügyi Minisztérium által fenntartott Áldozatsegítő Központok az áldozatok - különösen az olyan speciális áldozati körök, mint a kapcsolati erőszak áldozatai - számára személyre szabott ellátást biztosítanak, tájékoztatást, akár rendszeres, térítésmentes pszichológusi segítségnyújtást kínálnak a krízishelyzet kezelése, az egyensúlyi helyzet visszaállítása és a továbblépés érdekében. A Központok az áldozatsegítés támogatási rendszerét kiegészítve az áldozatok élethelyzetének javítása érdekében kiemelt figyelmet fordítanak az érzelmi támogatásra. Univerzális cél, hogy az áldozatok lehetőségei javuljanak, az őket megillető jogok mind teljesebben érvényre jussanak. A Központokhoz forduló áldozatok szükségletei támogató figyelemmel, személyre szabott segítőfolyamat által legyenek kielégítve, többek között ingyenes pszichológusi segítségnyújtás lehetőségét is biztosítva.” – mondta Dr. Szeiler Orsolya, Igazságügyi Közszolgáltatásokért Felelős Helyettes Államtitkár.

 A Bright Sky HU mobilapplikáció Android és iOS készülékekre egyaránt letölthető.

forrás: https://kormany.hu/hirek/elerhetove-valt-a-kapcsolati-eroszak-aldozatait-segito-mobilalkalmazas

Utolsó módosítás dátuma: 2024. 04. 25. 00:21

up