Hírek

2022. 09. 15., Csütörtök, 08:36 Népszámlálás 2022

Amit a kérdőív kitöltéséről tudni kell

A népszámlálás Magyarország teljes lakosságát érinti, az összeírásra az egész országban egyidőben kerül sor, minden lakásra és személyre kiterjed. Segítségével pontos képet kapunk hazánk népességének nagyságáról, jellemzőiről, egészségi állapotáról, lakáskörülményeiről.

  1. Kinek kell részt vennie a népszámlálásban?

    • Népszámlálási kérdőívet kötelező kitölteni életkortól és állampolgárságtól függetlenül mindenkiről, aki Magyarországon él;
    • azokról is, akik átmenetileg, 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön tartózkodnak;
    • azon Magyarországon élő külföldiekről, akik legalább 3 hónapja Magyarországon tartózkodnak.
  2. Hogyan tehetek eleget a népszámlálási kötelezettségemnek?

Minden háztartásnak egy lakáskérdőívet és annyi személyi kérdőívet kell kitölteni, ahányan a lakásban laknak. A kérdésekre a 2022. október 1-jén fennálló állapotot alapul véve kell válaszolni.
Fontos, hogy a lakáskérdőívet minden, a tulajdonunkban álló, de adott esetben nem lakott, üresen álló lakásról is ki kell tölteni, az arra a címre érkezett felkérőlevél alapján.

  1. Meddig és hogyan kell kitöltenem a kérdőívet?

2022. október 1 és 16. között a kérdőív önállóan, az erre a célra létrehozott online felületen tölthető ki.

Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet.
November 21. és 28. között a település jegyzőjénél tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.

  1. Mire van szükségem a kitöltéshez?

A KSH minden magyarországi lakcímre postai felkérő levelet küld szeptember utolsó napjaiban. Ebben a népszámlálásról szóló hasznos információk mellett egy 12 jegyű belépési kód is található, ami az online kitöltéshez szükséges. Kérjük, őrizze meg a felkérőlevelet!

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2024. 05. 03. 00:21

up